top of page

Werken met de digitale overheid

Steeds meer zaken bij de overheid moeten tegenwoordig met de computer geregeld worden. Hiervoor hebben we allemaal een DigiD nodig. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk, zo’n DigiD?

Voor iedereen die wil leren overheidszaken te regelen via internet, geeft de Bibliotheek Bibliorura een cursus ‘Werken met de digitale overheid’. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Digisterker en Gemeente Roermond. Tijdens deze cursus leren deelnemers hoe zij een DigiD aanvragen en veilig gebruiken. Ook bezoeken we diverse websites van de overheid, waaronder die van gemeente Roermond. Hier leren deelnemers bijvoorbeeld hoe zij online een afspraak maken of een wijziging doorgeven. Het is belangrijk dat deelnemers al enige kennis hebben van de computer en het internet en dat zij de Nederlandse taal goed beheersen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Voor inwoners van de gemeente Roermond wordt de cursus gegeven in de bibliotheek, voor inwoners van de gemeente Roerdalen wordt de cursus gegeven in een van de kernen van Roerdalen. Er zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om te kunnen deelnemen

Aanmelden is verplicht. Dit kan via het inschrijfformulier in de bibliotheek, per e-mail via digitaalhuis@bibliorura.nl, of telefonisch via 0475-519000. Bij voldoende interesse start een cursus.


bottom of page