top of page

Musea Roermond e/o


Pierre Cuypers is vooral bekend als de architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam. In zijn geboortestad Roermond is zijn woon- en werkplek te vinden. Tegenwoordig is in dit gebouw het Cuypershuis gevestigd.


In dit museum maak je op een bijzondere en interactieve manier kennis met deze grootmeester. Je ontdek hoe hij het klaarspeelt om (inter)nationale opdrachten binnen te halen én uit te voeren vanuit Roermond. Ook kom je meer te weten over het leven in de 19de eeuw, hoe er wordt gewerkt in de werkplaatsen en welke belangrijke rol Cuypers’ gezin speelt tijdens zijn carrière.


Zie ook:

Cultuurhistorisch Museum Asselt met het romaans kerkje

Historiehuis Roermond waar u kennis maakt met de rijke geschiedenis van Roermond.

Of bezoek eens het Parkhof in Swalmen met 'Museum van het rijke Roomsche leeven'.


bottom of page