Cultuur, geschiedenis en filosofie

 

Diverse universiteiten en HBO-instellingen in Nederland bieden onder de noemer HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) een cursusprogramma aan dat openstaat voor iedereen, met cursussen over kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer.

De insteek: onderwijs op academisch niveau, maar zonder studieverplichting en verplichte tentamens. Samen met gelijkgestemden in de collegebanken volgt u inspirerende colleges

Meer info: HOVO Limburg

 

 

 

 

 'Rubico - Filosofie en Cultuur' is gehuisvest in Maastricht en stelt zich ten doel mensen in aanraking te brengen met het gedachtegoed van de westerse filosofie en hen daarin kritisch te vormen. Hiertoe worden lezingen, cursussen en cultuurreizen verzorgd.

De gedachte hierbij is dat filosofie niet op zichzelf staat, maar vele raakvlakken heeft met talloze andere cultuurdisciplines, zoals maatschappijgeschiedenis, archeologie en kunst. Rubico richt zich op de educatie van volwassenen.

Meer info: Rubico

 

 

Categorie:

Deel op Facebook
Please reload

Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen aanvaardt de redactie van 'Senioren Roermond' geen aansprakelijkheid

Volg ons op Facebook

  • White Facebook Icon

©2017 Senioren Roermond | Design Creative Impact Point