EXPOSTIE ‘HET GERAAMTE VAN MIJN GEEST’


Documentairemaker Inge Snijders exposeert in de Bibliotheek Bibliorura

In het kader van de Wereld Alzheimer Week (16 t/m 22 september) organiseert de Bibliotheek Bibliorura in samenwerking met Inge Snijders de expositie ‘Het geraamte van mijn geest’. Deze expositie toont portretten van personen die geconfronteerd zijn met de ziekte van Alzheimer.

De portretten worden aangevuld met teksten, waarbij thema’s als persoonlijkheidsverandering, hulpverleners, eenzaamheid, depressie, onbeantwoorde vragen rondom de ziekte, de rol van familie en de kracht van muziek aan bod komen.

Inge Snijders is documentairemaker en fotograaf. Voordat ze in de creatieve sector terecht kwam, studeerde ze geneeskunde. Tijdens de studie ontdekte ze dat ze niet alleen in medisch opzicht in patiënten geïnteresseerd was, maar dat ze vooral ook het verhaal van de patiënt interessant vond. Met haar productiehuis Healing Stories richt ze zich op het zichtbaar maken van deze verhalen. Ook de expositie ‘Het geraamte van mijn geest’ is uit deze interesse ontstaan.

De expositie is van 2 t/m 29 september tijdens openingstijden van de bibliotheek gratis te bezoeken in de Gabriël Gorriszaal op de eerste verdieping van de Bibliotheek Bibliorura.