Nooit te Oud!?


Wat is nooit te oud!?

Roermond wil een leeftijdsvriendelijke stad zijn, waar ruimte is om op een prettige manier oud te worden en waar mensen vanaf 55 jaar volop kansen hebben om mee te doen op cultureel gebied.

ECI cultuurfabriek, Welzijnsorganisatie Wel.kom, de Koninklijke Harmonie Roermond en de gemeente Roermond slaan de handen ineen en ontwikkelen Age Friendly Cultural City Roermond, een overkoepelend cultureel project waarbinnen in 2019 en 2020 verschillende activiteiten, in samenwerking, worden gepresenteerd.

Age Friendly Roermond kiest voor actieve kunstbeoefening van ouderen en zet hen in als producenten van kunst en cultuur, laagdrempelig, zoveel mogelijk in hun eigen wijk. Want het verband tussen kunstbeoefening en welzijn – sociaal contact, samen zijn, psychische en fysieke gezondheid – is evident.

Als je nog één culturele wens zou hebben, wat zou je dan willen doen? Dat is de vraag die centraal staat. ECI cultuurfabriek en de Koninklijke Harmonie presenteren verschillende activiteiten waar ouderen actief met kunst en cultuur aan de slag gaan, in de wijken en bij ECI cultuurfabriek.

Met de Koninklijke Harmonie leer je fluit, klarinet, saxofoon, fagot, cello, trompet, hoorn, bariton/trombone of een ander instrument spelen in de Blazersklas. Of zingen in een Koorklas.

En samen met kunstenaar Anne-Marie Verheijen ga je herinnering omzetten in een relikwie of monstrans. Later in het jaar bieden we ook nog andere workshops aan.

Alle activiteiten worden wekelijks gegeven door vakdocenten in verschillende buurthuizen in Roermond. We sluiten de activiteiten af met een feestelijke presentatie!

Naar de website van nooit te oud.

Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen aanvaardt de redactie van 'Senioren Roermond' geen aansprakelijkheid

Volg ons op Facebook

  • White Facebook Icon

©2017 Senioren Roermond | Design Creative Impact Point