Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen aanvaardt de redactie van 'Senioren Roermond' geen aansprakelijkheid

Volg ons op Facebook

  • White Facebook Icon

©2017 Senioren Roermond | Design Creative Impact Point

13 nov | Grip en Glans (ouder worden is een levenskunst)

Algemeen Maatschappelijk werk Midden Limburg: Ouder worden is een levenskunst… 

 

 

Als u ouder wordt, verandert uw situatie. Sommige veranderingen zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen en het hebben van meer tijd. Andere veranderingen zijn minder prettig, zoals de achteruitgang van gezondheid, het wegvallen van een vaste dagindeling, of verlies van dierbaren.


Door dit soort veranderingen kunnen mensen, de behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op hun leven en om hun leven een beetje meer glans te geven.
 
Met de Grip & Glans cursus bieden we u ondersteuning in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om uw tijd prettiger in te vullen en in het aanleren van vaardigheden om zelf actief bij te dragen aan de glans van uw eigen leven.
 
Voor wie is deze cursus bedoeld:
U bent 55 jaar of ouder en u bent een inwoner van Roermond.  Als u verder één of meerdere van de volgende stellingen met ‘ja’ beantwoordt, dan is de Grip & Glans groepscursus heel geschikt voor u.

 

Ik mis soms mensen en gezelligheid om me heen.

Mijn kennissenkring kan wel wat uitgebreider.

Ik vind dat ik te weinig leuke bezigheden heb.

Ik wil wel iets ondernemen, maar ik stel het steeds uit.


Wat kunt u verwachten:

Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren waarop u het leven wat meer glans kunt geven. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf, waarbij elke letter van het woord GLANS een schijfje inneemt.

De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf. Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven. 

Concrete onderwerpen zijn:
• positief zijn en blijven;
• initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen;
• samen met anderen zijn en vriendschap;
• doelen stellen en bereiken;
• persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen;
• de positieve kanten van het alleen zijn, dan wel samenzijn  ervaren.
 
Praktische informatie:
De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Een pauze is inbegrepen, waarin voor thee en koffie wordt gezorgd. De groep zal bestaan uit 8 tot 10 deelnemers en worden begeleid door twee Grip & Glans docenten.
 
Deze cursus biedt ruimte om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te oefenen. Bij de cursus hoort een mooi uitgevoerde werkmap.

 

Wanneer: 13 november 2019

Tijd: 14:00 uur - 16:30 uur

Waar / Locatie: AMW-ML, Bredeweg 239d, 6043 GA Roermond

Kosten deelname: Gratis

Aanmelden: Bell 088 - 656 06 00 of e-mail naar: cursus@amwml.nl

Meer info: Algemeen Maatschappelijk Werk Midden Limburg zie website

 

 

 

Deel op Facebook
Please reload