Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen aanvaardt de redactie van 'Senioren Roermond' geen aansprakelijkheid

Volg ons op Facebook

  • White Facebook Icon

©2017 Senioren Roermond | Design Creative Impact Point

17 dec | Lezing over Archeologie in de Roerstreek

 

Huub Schmitz, amateurarcheoloog in hart en nieren, zal de bezoekers middels een presentatie meenemen naar de vele archeologische vondsten en ontdekkingen in de Roerstreek.

 

Reeds op zeer jonge leeftijd ging hij op zoek naar archeologische vondsten, geïnspireerd door verhalen van zijn opa over urnen die in het bos werden opgegraven. Hij concentreerde zich op het gebied in en rondom Posterholt en in het bijzonder op het stroomgebied van de Vlootbeek.

 

Daar deed hij tientallen vondsten, zoals de opzienbarende muntschat langs de Vlootbeek in Montfort. Ook heeft hij enkele Romeinse en Merovingische grafvelden in Posterholt en Vlodrop ontdekt, evenals een grafheuvel en urnenvelden. Over zijn vondst van het Merovingische grafveld in Posterholt verscheen het boek The Merovingian Cemetery of Posterholt-Achterste Voorst.

 

Schmitz over zijn gepubliceerde artikelen: “Mijn notities over mijn vondsten zijn niet wetenschappelijk onderbouwd, maar gebaseerd op eigen waarnemingen en veronderstellingen. Juist dat maakt de hobby voor mij zo leuk. Het kunnen fantaseren over hoe mensen lange tijd geleden in mijn omgeving hebben geleefd, maar vooral moesten overleven.”

 

Meer info en aanmelden: Roerstreekmuseum

Deel op Facebook
Please reload