Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen aanvaardt de redactie van 'Senioren Roermond' geen aansprakelijkheid

Volg ons op Facebook

  • White Facebook Icon

©2017 Senioren Roermond | Design Creative Impact Point

3 feb | Alzheimer café: Gedragsveranderingen en communicatie bij dementie.

 

Wanneer het gedrag van iemand met dementie minder voorspelbaar wordt en veel last gaat opleveren gaat het wringen met zijn omgeving. Deze aflevering van het Roermondse Alzheimercafé gaat over hoe ga je je dan gaat opstellen als mantelzorger. Hoe moet je reageren op zijn achterdocht, inactiviteit of misschien zelfs agressie? Wanneer ga je wie inschakelen?

 

Dementie kent diverse fasen. Het is een geleidelijk proces. In het begin kan een oudere met vergeetachtigheid geholpen worden door hem of haar te corrigeren. In een latere fase is de confrontatie met fouten slechts pijnlijk en zal iemand met dementie erdoor alleen maar van zijn stuk raken.

 

Vanavond gaat het dus over: wanneer moet je wel / niet corrigeren, negeren, etc. . Hoe ga je ermee om, wanneer je het bloed onder de nagels wordt uitgehaald? Wat maakt u zelf mee? Wil hij of zij niet weten, dat er vergeetachtigheid speelt? Wordt hij of zij redeloos boos? Achterdochtig misschien? Misschien wel ontremd wat betreft eten, praten, sexuele wensen, etc. Of juist zo apathisch, dat je er gek van wordt. Yvonne van Zutphen heeft jaren ervaring met mensen met dementie in alle (voor-)fasen. Zij kan u veel tips geven en gaat met u hierover in gesprek.

 

Gastspreker: Yvonne van Zutphen, SPV bij MET ggz – Ouderen.

 

Alzheimercafé Roermond

De Graasj; Knevelsgraafstraat 21 Roermond       

Maandag 3 februari 2020

Zaal open 19 uur; programma van 19:30 tot 21:30 uur

 

 

Deel op Facebook
Please reload