Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen aanvaardt de redactie van 'Senioren Roermond' geen aansprakelijkheid

Volg ons op Facebook

  • White Facebook Icon

©2017 Senioren Roermond | Design Creative Impact Point

3 mrt | Lezing pelgrimeren en zinzoeken door Br. Thomas Quartier

 

Pelgrimage is een populair fenomeen, ook in Nederland. Niet alleen pelgrimsplaatsen maar ook kloosters trekken grote aantallen mensen aan die de weg naar hun eigen innerlijk willen bewandelen.

 

Pelgrim en monnik staan voor twee manieren van zinzoeken. Wat betekenen pelgrimage en contemplatie in onze tijd? Welke kansen en beperkingen zijn ermee verbonden? Benedictijnermonnik  en pelgrim Thomas Quartier zal zijn perspectief  en ervaring met ons delen. Dat doet hij aan de hand van de rituelen die de weg naar Santiago tot een pelgrimage maken en de ervaringen van contemplatie die in de benedictijnse spiritualiteit een belangrijke rol spelen. Een spannende spirituele ontdekkingsreis naar het klooster op je eigen pelgrimage van het zinzoeken!

 

Br. Thomas Quartier osb (1972) is monnik van de abdij Sint Willibrord in Doetinchem. Hij is directeur van het Benedictijns Centrum voor Liturgische Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoogleraar voor Monastieke Spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast is hij verbonden aan het Titus Brandsma Instituut en de

Benedictijnse Universiteit Sant Anselmo in Rome. Onlangs verschenen: Liefdesgeboden. Gevoel in het klooster van je leven (Advenniat 2019) en Heilige woede. Monnik zijn, een radicale keuze (Advenniat 2018).

 

Ontmoetingscentrum Protestantse Gemeente Roermond

Minderbroedersingel 15F, 6041 KG Roermond

Op 3 maart 2020 aanvang 20:00 uur

Toegang gratis

Contact: Wilma Kaemingk, wio@pg-roermond.nl

Deel op Facebook
Please reload