Vensterbank musea in Limburg


Creëer je eigen Vensterbankmuseum

75 jaar bevrijding in Limburg in herinneringen. Veel Limburgers hebben verborgen schatten uit de Tweede Wereldoorlog en dan met name uit de tijd van de bevrijding. Oorlogsattributen, verzetskrantjes, briefkaarten, foto’s, bodemschatten of andere vaak persoonlijke herinneringen.

Laat jouw herinnering zien

Heb jij één of meerdere bijzondere voorwerpen die je wilt laten zien? Dat kan door in je eigen huis, voor het raam, een tijdelijk Vensterbankmuseum in te richten. Met deze bijzondere museumactie wordt de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de bevrijdingstijd letterlijk tastbaar en komen de verhalen van gewone Limburgers uit de hele provincie tot leven.

Initiatieven van (vrienden)groepen en verenigingen om gezamenlijk een museum in te richten in bijvoorbeeld een vitrine in een verzorgingstehuis, buurthuis of bibliotheek worden ook ondersteund.

Meer info: vensterbankmuseum

Museum adressen: adressen

De Poster bekijken kun je hier

Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen aanvaardt de redactie van 'Senioren Roermond' geen aansprakelijkheid

Volg ons op Facebook

  • White Facebook Icon

©2017 Senioren Roermond | Design Creative Impact Point