Nationaal Ouderen Fonds


Het Nationaal Ouderenfonds is een landelijk goed doel. Samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers zetten we ons in voor hetzelfde doel: een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst

.

Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt. Daarom beloven we iedereen die met ons meedoet dat ouderen blijven genieten. We verbinden mensen en organisaties om samen eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen aan te pakken.

Organisatie

Bij het Nationaal Ouderenfonds werken zo’n 40 medewerkers en vele vrijwilligers iedere dag met hart en ziel aan een samenleving waarin iedere oudere telt. Corina Gielbert is directeur van het Nationaal Ouderenfonds. “Ik schrik van de cijfers over eenzaamheid onder ouderen. Zeker als je bedenkt dat veel mensen minder dan een keer per maand een sociaal contact hebben. Ik wil graag dat ons werk iets toevoegt. Het snijvlak zorg, welzijn en kwaliteit van leven ligt me na aan het hart.”

Vrijwilligers

Wist u dat bijna de helft van de ouderen in Nederland zich eenzaam voelt? 1 op de 11 ouderen geeft zelfs aan zich ernstig eenzaam te voelen. Dat zijn ruim een half miljoen mensen! Daarom zijn onze vrijwilligers goud. Zonder hen zouden we nooit zo veel ouderen kunnen steunen als we nu doen. Ieder jaar zijn zo’n 9.000 vrijwilligers door heel het land actief.

Activiteiten

Het ouderenfonds organiseert ook in Limburg activiteiten zie hiervoor de agenda.

Meer info Ouderenfonds