Cuypershuis: Nieuws uit de bouwfabriek van Cuypers

De herinrichting van het Cuypershuis is herstart en het ontwerp van Bureau Caspar Conijn begint langzaam zichtbaar te worden in het museumgebouw. Twee hoogtepunten willen wij u alvast laten zien:
 

Een trappenhal om te imponeren

 

 

Centraal in het museumgebouw staan twee trappen, gespiegeld aan elkaar. Dit dubbele trappenhuis is bekleed met een uniek behang dat bestaat uit foto’s en originele gipsafgietsels uit de ateliers van Cuypers.
 
Het speciaal voor het Cuypershuis ontworpen behang vormt een collage van de 800 glasnegatieven die - dankzij een crowdfunding in 2017 – werden geconserveerd en gedigitaliseerd door het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

 

 

 

Deel op Facebook
Please reload

Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen aanvaardt de redactie van 'Senioren Roermond' geen aansprakelijkheid

Volg ons op Facebook

  • White Facebook Icon

©2017 Senioren Roermond | Design Creative Impact Point