ANWB AutoMaatje Roermond


ANWB AutoMaatje Roermond

Sinds 16 mei 2019 vervoeren plaatsgenoten bij ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Door ANWB AutoMaatje Roermond kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven zoals een bezoek brengen aan de kapper, de huisarts, het ziekenhuis of een vriendin.

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstelling Vijf en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Roermond belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Roermond via 0475 - 345 140 op werkdagen tussen 09.00-12.00 uur. De medewerker van Vijf koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Roermond die graag vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Roermond kunnen contact opnemen met maatjeopmaat@vijf.nu Vrijwilligers kunnen zich aanmelden of meer informatie krijgen via telefoon 0475 - 345 140.