top of page

Expositie Arie Voogd in 't Paradies


Ik ben Arie Voogd, geboren in Den Haag (1944) en op dit moment woonachtig in Roermond.


Op de lagere school heb ik veel getekend, maar daarna waren sporten en bewegen mijn hobby en beroep. Na mijn pensionering heb ik de hobby uit mijn jeugdjaren weer opgepakt. Ik heb me in 2010 aangemeld bij de kunstacademie in Maasmechelen (België) en heb daar in 2017 de specialisatie Tekenkunst afgesloten.


In de eerste vijf jaar volgde ik een dag in de week de lessen Hogere Graad Tekenkunst. Tijdens die periode is de basis gelegd voor mijn huidige manier van werken. Gedurende de specialisatie heb ik me toegelegd op het tekenen van portretten.


Ik werk bij voorkeur met houtskoolpotlood, houtskool en (wit) pastelkrijt. Door in zwart en wit te werken kan ik de expressie van de geportretteerden een extra dimensie geven. Ik ga bij het tekenen van de portretten steeds uit van een thema en maak dan een serie portretten. Daarbij gebruik ik foto's uit fotoboeken of van internet als voorbeeld. In de afgelopen twee jaar waren de volgende thema's uitgangspunt voor mijn portretten.


Het eerste thema: "Mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische stoornis"

Het tweede thema: "Mensen met dementie".

Over dit thema heb ik in 2017 in de bibliotheek in Roermond en in 2018 in de Alzheimer polikliniek van het VUMC in Amsterdam een expositie gehad getiteld "Verstild leven".


In de afgelopen twee jaar heb ik ongeveer 50 portretten getekend van 100-jarigen met als titel "Een getekend leven".


Meer info www.arievoogd-tekenkunst.nl

bottom of page