top of page

Kantklossen


Kantklossen is een eeuwenoude techniek die tegelijkertijd heel modern en inspirerend is. Je kunt variëren met patronen, materialen en kleuren.

Bij kantklossen worden met de klosjes verschillende slagen gedaan, die vervolgens met een speld worden vastgehouden. Op die manier wordt het vlechtwerk op zijn plaats gehouden en kunnen prachtige motieven ontstaan.

Kant is zeer kostbaar, en was daarom in het verleden alleen bereikbaar voor de zeer rijken.

Een oude ambacht maar een moderne hobby.

Christianne Huijs - van Zeijl

Ik ben in 2010 begonnen met klantklossen. Voor mij is het een hobby waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Ik wil de techniek tot in de puntjes beheersen. Daarom volg ik lessen in Genk. België is immers de bakermat van het kantklossen.


Ook vind ik het leuk om eigen ontwerpen te maken en te werken met moderne garens. In mijn eigen werkstukken experimenteer ik hiermee volop.


Door de vele vragen van andere kantklossers ben ik mijn ontwerpen en patronen gaan uitwerken en vastleggen zodat zij deze ook kunnen gebruiken.


Mijn ervaring als lerares komt me nu goed van pas. Ik geef duidelijke uitleg en lessen die aansluiten op het niveau van de leerling.

Kantkloslessen: Je leert op een creatieve manier kantklossen in kleine groepjes.(max.6 deelnemers) Privé lessen kan ook. Ik geef ook Workshops/Kinderfeestjes.


Introductiecursus 5 lessen voor € 50,- inclusief bruikleen materialen.

Info: Christianne Huijs - van Zeijl, Evenkamp 28, 6041PE Roermond.

Tel. 06-21622344

mail: kantkloshuijs@gmail.com


Comments


bottom of page