top of page

Kapelwacht oproep


Al vele jaren zorgt een groep vrijwilligers als Kapelwacht ervoor, dat de Kapel in ’t Zand van april tot november dagelijks geopend kan blijven voor bedevaartgangers en andere bezoekers.


Sinds dit voorjaar is men na alle coronaperikelen weer enthousiast gestart, maar helaas kan de kapel niet meer iedere dag geopend zijn. Er is een tekort ontstaan aan kapelwachters. Vandaar deze oproep aan u, die misschien belangstelling hebt om mee te komen werken als kapelwachter. Wat doet een kapelwachter?


Een kapelwachter, herkenbaar aan een badge, opent en sluit de kerk, noteert het aantal bezoekers, zorgt eventueel voor wat basisinformatie en verkoopt kleine devotionalia in de processiegang.


Hoe vaak en wanneer is er kapelwacht? Bij toerbeurt, éénmaal per twee weken, is de kapelwacht met twee personen in de processiegang aanwezig en zorgt ervoor dat de kerk van 14.00 tot 17.00 uur geopend kan blijven. Op dit moment gebeurt dit op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.


Graag zouden we de frequentie willen uitbreiden, dus we zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die één keer in twee weken een paar uurtjes tijd hebben om deze mooie taak te doen.


Heeft u interesse? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact op met Etty Willemse-Kemp, tel. 0612884468

Yorumlar


bottom of page