top of page

Ma 17 apr | Monuta informatieavond 'Het einde nabij'Monuta Roermond organiseert samen met Groepspraktijk 't Raadhuis Maasniel, De Zorggroep Hospice De Ark en Van Hecke Houben Notarissen Roermond, een gezamenlijke informatieavond ‘Het einde nabij’. Deze vindt plaats op maandag 17 april 2023 vanaf 19.00 uur in Zalencentrum “De Donderie”, Donderbergweg 47, 6043 JA Roermond.


De laatste fase van het leven breekt aan, wil men euthanasie of palliatieve sedatie? Is het een keuze? Wat houdt het precies in? Wat komt erbij kijken? Wat te regelen? Huisarts B. van der Heyden van Groepspraktijk 't Raadhuis Maasniel zal tijdens deze gezamenlijke informatieavond uitleg geven over het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie.


Hospice de Ark biedt ondersteuning in de laatste levensfase door het bieden van palliatieve terminale zorg. Deze zorg is gericht op comfort en kwaliteit van leven. Waarbij er aandacht is voor specifieke wensen en behoeften van patiënt en zijn naasten.

Over hoe zij dit doen, vertelt mevrouw Vera Kessels - Hendrix (teamleider van hospice de Ark) u graag meer.


Een uitvaart en uw nalatenschap moeten natuurlijk goed geregeld zijn. In de dagelijkse praktijk is dit niet altijd vanzelfsprekend. Vaak blijven nabestaanden in een emotionele periode met veel vragen achter. Uitvaartverzorger Paul Beurskens gaat nader in op de huidige mogelijkheden bij een uitvaart, vertelt u waarom het essentieel is om vóór het overlijden al een aantal dingen te weten, geeft u praktische tips en deelt met u fabels en feiten.


Mevrouw Vivianne Kerkhofs, notaris bij Van Hecke Houben Notarissen, informeert u over het erfrecht en de afwikkeling van nalatenschappen.


Meer informatie en aanmelden

De lezing is op maandag 17 april a.s. van 19.00 tot 21.30 uur in Zalencentrum “De Donderie”, Donderbergweg 47, 6043 JA Roermond.


Deelname is geheel kosteloos. Belangstellenden kunnen zich tot en met donderdag13 april a.s. opgeven via roermond@monuta.nl of via het telefoonnummer 0475-468150.

Graag aangeven met hoeveel personen u wilt komen.

Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, organiseert Monuta een extra informatieavond. Hierover krijgen deelnemers bericht.

bottom of page