vanaf 8 mei | Alternatieve Stadsprocessie 2021


Stadsprocessie 2021 helaas afgelast.

Alternatief: Een pelgrimsroute voor een Einzelgänger


Het comité Stadsprocessie Roermond heeft helaas moeten besluiten om de Stadsprocessie 2021 af te gelasten. De situatie op dit moment is zo onzeker rondom de vaccinaties tegen het Coronavirus dat het niet verantwoord is om de processie op zaterdag 8 mei 2021 te organiseren.


Echter het comité heeft een plan B ontwikkeld. Alle putkaarsen worden in de week van 8 mei naar de Kapel in ’t Zand gebracht. De kaarsen worden in een speciale H. Mis op zaterdag 8 mei gezegend en daarna opgesteld in de Mariakapel bij de processiegang van de Kapel. Deze H. Mis kan worden bijgewoond. Hiervoor moet je je tevoren opgeven bij de receptie van de Kapel in ’t Zand, 0475-315461.


Ook wordt er een speciale pelgrimsroute voor een Einzelgänger ontworpen door leden van het Comité Stadsprocessie, Ger van Cruchten, Chiel Hommelberg en Frans Jansen. De route loopt vanaf de waterpomp bij de Munsterkerk naar de Kapel in ’t Zand, met daarbij veel historische informatie over de Stadsbrand van 1665.


De route is te downloaden vanaf de website van het comité Stadsprocessie. Pelgrims kunnen dan op eigen gelegenheid deze route lopen, hun putkaarsen gaan bekijken en zelf een kaarsje aansteken in de Munsterkerk en bij Onze Lieve Vrouw in ’t Zand, in de processiegang van de kapel. Op deze manier wil het Comité Stadsprocessie dit unieke Roermondse erfgoed onder de aandacht houden en beide kerken extra steunen in deze moeilijke tijd. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Comité Stadsprocessie: www.stadspro.nl


Pelgrimsroute download als pdf

PELGRIMSROUTE-folder
.pdf
Download PDF • 862KB