top of page

Weduwen en weduwnaars vereniging "Alleen Samen"


Alleen-Samen

Als in een relatie een partner overlijdt, kan dit tot gevolg hebben dat de achterblijver tijdelijk zijn of haar identiteit verliest. Afhankelijk van de situatie en de instelling van de persoon breekt er een periode van rouw en verdriet aan. Je moet immers een nieuw leven beginnen…

Om deze reden is de vereniging Alleen-Samen opgericht. Voor weduwen en weduwnaars van Alle leeftijden. Het werkgebied is globaal midden en noord Limburg. In onze vereniging staan ontmoeten, samenzijn en ontspanning centraal. Samen met mensen, waarbij een blik al genoeg is, maar met wie je ook over je situatie kunt praten.

Wandelen

Elke eerste zondag van de maand -behoudens uitzonderingen- gaan we wandelen. Vertrek is meestal ’s middags om 14.00 uur. De afstand is ongeveer 8 km., zodat (bijna) iedereen mee kan lopen. We wandelen ergens binnen ons werkgebied. De wandelingen worden uitgezet door wisselende groepjes leden uit een bepaalde regio of plaats binnen het werkgebied. Na afloop drinken we nog ergens een kop koffie. Ook wie niet mee wandelt kan daar nog even aanschuiven.

Ontspannen

Op de derde zaterdag van elke maand of de daaropvolgende zondagmiddag behoudens uitzonderingen- hebben we een activiteit. Dat kan van alles zijn. Ook deze activiteiten worden voorbereid door de groepen binnen onze vereniging en op wisselende plaatsen. Het is uiteraard aan de leden zelf om te kiezen waar ze aan kunnen of willen deelnemen. Enkele keren per jaar wordt er door het bestuur een gezamenlijke activiteit georganiseerd, bijv. een fietstocht of wandel dag, een etentje en de jaarlijkse kerstviering. Ook de deelname hieraan bepaal je zelf.

Uitgangspunt

Alleen-Samen biedt je mogelijkheden. Je moet er zelf voor kiezen.

Lidmaatschap

Eens per kwartaal ontvangen alle leden de Nieuws – en Programmabrief van Alleen-Samen met daarin de gegevens voor het komende kwartaal. Kosten: De jaarbijdrage is € 21,--. Per activiteit zijn de kosten voor eigen rekening en die bepaal je grotendeels zelf. Bij de activiteiten – die je natuurlijk niet zonder onkosten kunt organiseren – wordt een maximum bedrag bepaald. De kosten staan steeds bij een activiteit vermeld in de programmabrief.

Vervoer Eigen vervoer of samen met iemand anders afspreken.

Contact

De bestuursleden zijn tevens contactpersoon. Neem voor informatie of kennismaking contact op met een van hen of per e-mail: alleensamen.secr@gmail.com Aanmelding gebeurt met een formulier via het secretariaat.

Bestuursleden

Kitty Gerris, Echt voorzitter Anita van Pol, Haelen secretariaat Gemma Kersten, Stein penningmeester Annie Cichon, Reuver Piet Emans, Reuver Marion Savelkoul, Roermond Truus Scheepers, Heythuysen De Vereniging voor weduwen en weduwnaars is opgericht in 1996.

bottom of page