Wel.kom | Informatie belasting aangifte 2020


Burgers die over 2020 hun belastingaangifte moeten doen, hebben hiervoor tijd tot 6 mei 2021.


Inwoners van Roermond met een laag inkomen, in het bijzonder ouderen, kunnen normaal gesproken vanaf half februari een afspraak maken met een van de vrijwilligers van Wel.kom voor hulp bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting.


Van 29 maart tot en met 6 mei kunnen mensen woonachtig in de gemeente Roermond, weer hun belastingaangifte laten invullen door vrijwilligers van Wel.kom. Dit geldt alleen voor mensen met een laag inkomen, in het bijzonder ouderen.

Locaties:

- maandagochtend, woensdagochtend en woensdagmiddag in t Paradies - donderdagochtend in de Donderie Een afspraak kan gemaakt worden bij de WegWijZer van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur T 0475-345135. Mensen die zich melden bij de WegWijZer, krijgen per post een bevestiging van de afspraak met een opsomming van de benodigde documenten. Aan deze dienst zijn geen kosten verbonden.

Wilt u liever voor de zekerheid uitstel aanvragen, dan kan dat telefonisch bij de belastingdienst. Dit kan tot 6 mei 2021. U krijgt dan uitstel tot 1 september 2021.

Het aanvragen van uitstel voor het doen van aangifte kunt u zelf doen of laten doen door iemand in uw omgeving via de BelastingTelefoon:

Houd uw burgerservicenummer bij de hand (u vindt dit nummer op uw ID kaart, paspoort of rijbewijs en het wordt ook wel persoonsnummer genoemd).

U belt met de BelastingTelefoon (0800 - 0543).

U volgt de aanwijzingen in het gesprek.

Degene voor wie uitstel is aangevraagd krijgt een bevestigingsbrief toegestuurd.

Let op!

Bij fiscaal partnerschap moet voor beide partners apart uitstel worden aangevraagd.

Wij willen u vragen om zelf uitstel aan te vragen.

Mocht dit echt niet lukken dan kunt u contact opnemen met Wel.kom Roermond via 06-35119944. Houd ook dan uw burgerservicenummer bij de hand.

U kunt ook een afspraak maken voor het invullen van de belastingaangifte bij de belastingdienst, maar ook de belastingdienst plant op korte termijn geen afspraken.

Regel in dit geval eerst een DigiD-machtigingscode en maak een afspraak via de BelastingTelefoon: 0800 - 0543.


Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen aanvaardt de redactie van 'Senioren Roermond' geen aansprakelijkheid

Volg ons op Facebook

  • White Facebook Icon

©2017 Senioren Roermond | Design Creative Impact Point