Wo 12 okt | Start cursus Engelse en Amerikaanse literatuur


Op woensdag 12 oktober start in het MFC ‘t Paradies weer een CURSUS ENGELSE EN AMERIKAANSE LITERATUUR.


Docent is drs. Rob Huver, voormalig docent Engels aan de Hogeschool Zuyd.

Cursusdata: woensdagen 12 en 19 oktober, en 2, 9, 16 en 23 november.


Aanvangstijd: 10.00 uur Cursusduur: 6 lessen, van 10.00 tot 12.00 uur.


De kosten voor deze cursus bedragen € 65.00 inclusief reader.


Enige basiskennis van de Engelse taal is voldoende om de cursus te volgen.


Aanmelden voor deze cursus middels een machtigingsformulier, verkrijgbaar bij de receptie van MFC ’t Paradies. Verdere informatie is te verkrijgen bij: Mevr. A. Ohlenforst, tel. 32 47 52 of mevr. E. Verbruggen, tel. 31 76 01 of www.paradiesroermond.nl info@paradiesroermond.nl


Van het humoristische How to be a Brit van George Mikes, via songteksten van de Sixties van Leonard Cohen en Bob Dylan, naar het autobiografische leven van Michelle Obama als vrouw van de president. Britse en Amerikaanse literatuur vergeleken in ‘t Paradies.


Er wordt onder andere ingegaan op het kunstmatig science fiction leven van Klara in Klara and the Sun van Kazuo Ishiguru uit 2021 en Anne Tylers’ Spool of a blue Thread over drie generaties van een Amerikaanse familie. Dan verder met Michelle Obama’s levendige autobiografie, samen met het 19e eeuws mild kritisch klassiek meesterwerk over menselijke trots, van schrijfster Jane Austen: Pride and Prejudice. Vervolgens wordt het spannend verhaal over bijgeloof ten aanzien van een niet bestaand slangenmonster in The Essex Serpent van Sarah Perry vergeleken met Arthur Miller’s aangrijpend toneelstuk The Crucible uit 1953, over het bijgelovig leven van de eerste Amerikaanse streng religieuze immigranten en de gevolgen daarvan. Typisch Britse zelf relativerende humor komt aan bod in George Mikes How to be a Brit en in David Sedaris’ Me Talk Pretty, een hilarische beschrijving van het leven van zijn antiheld vol komische misverstanden in Frankrijk in 2000.


Songs en gedichten van bekende Britse en Amerikaanse dichters en musici vullen ook een zitting, en we sluiten af met het zeer persoonlijk leven van twee broers in Bruce Chatwin’s On the Black Hill boerderij in Wales in de twintiger jaren en het even onconventionele verhaal van D.H. Lawrence’s Lady Chatterley’s Lover uit 1928. Historische achtergronden, zoals Queen Victoria, president Roosevelt en Reagan, etc, komen natuurlijk ook aan bod. Enige basiskennis van de Engelse taal is voldoende om de cursus te volgen. Het lesmateriaal in de vorm van een boekje met te behandelen teksten en info over de schrijvers en hun werk ontvangt u tijdens de eerste bijeenkomst.