top of page

Za 4 mei | VVV wandeling Roermond - De Bevrijding in aantochtInformatie activiteit

Op zaterdag 4 mei organiseert VVV Roermond een wandeling door de binnenstad waarbij stil wordt gestaan bij het verhaal van Roermond in de cruciale maanden voor en na de bevrijding op 1 maart 1945.


Andere tijden breken aan

Tot september 1944 kende Roermond betrekkelijke rust, ver verwijderd van serieuze oorlogshandelingen. Op 9 september 1944 veranderde alles. Administratief ingelijfd door Duitsland, viel de stad onder het bevel van majoor Matthaeas, wat leidde tot een periode van ongekende terreur.


De Frontstad

In het najaar van 1944 waren de geallieerden doorgestoten tot slechts enkele kilometers van Roermond. De Duitsers waren vastbesloten het Ruhrgebied, het hart van hun militaire industrie te beschermen en boden felle weerstand. Roermond werd opeens een frontstad.


Geschiedenis herbeleven met de VVV-gids

De VVV-gids neemt je mee naar verschillende locaties in de binnenstad van Roermond. Aan de hand van foto's onthult de gids de aangrijpende gebeurtenissen die zich tijdens de oorlog op deze plekken hebben afgespeeld. Verhalen die nooit vergeten mogen worden, om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt.


Aanvullende informatie

Start om 14.00 uur vanaf VVV Roermond, Markt 17 in Roermond.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Reserveren is verplicht.

Maximaal 20 deelnemers

Comments


bottom of page